AllTrials-oppropet er signert

Fredag 4. november fikk leder av kirke-, utdannings- og forskningskomitéen på Stortinget, Trond Giske, overlevert 31 signerte brev fra ulike helseorganisasjoner og institusjoner. LMS har signert oppropet.

Tommy Sjåfjell

Budskapet bak oppropet er at all klinisk helseforskning må registreres og publiseres, slik at resultatene gjøres tilgjengelig for både allmennheten og helsepersonell. Samtidig bør fullstendige metoder og resultater rapporteres.

Fagleder i ExtraStiftelsen, Jan-Ole Hesselberg, viser til at rundt halvparten av alle kliniske studier ikke er tilgjengelig for offentligheten. Når ikke all forskning publiseres, fremmes et skjevt bilde av virkeligheten.

Bakgrunnen for signeringene er AllTrials-oppropet mot publiseringsskjevhet. AllTrials er en organisasjon med hovedsete i London, som jobber mot publiseringsskjevhet innen helseforskning. Over 700 internasjonale organisasjoner har signert oppropet med mål å forplikte forskere og forskningsmiljøer til å publisere all forskning.

ExtraStiftelsen står som initiativtaker bak det norske engasjementet. De har invitert sine medlemsorganisasjoner og andre institusjoner til å signere oppropet. LMS har signert AllTrial-opprotet fordi vi mener at alle forskning må frem. På den måten kan man fremme god kunnskap som igjen er viktig for å muliggjøre de beste helsetiltakene.


Les hele oppropet:

Det er på tide at alle resultater fra kliniske studier blir rapportert. Pasienter, forskere, farmasøyter, leger og myndigheter overalt vil ha nytte av publiserte resultater fra kliniske studier. Uansett hvor i verden du befinner deg, vennligst skriv under på oppropet:
 
Tusenvis av kliniske studier har ikke rapportert sine resultater; noen har ikke en gang blitt registrert.
 
Informasjon om hva som var gjort og hva som ble funnet i disse studiene kan gå tapt for alltid for leger og forskere og lede til dårlige behandlingsbeslutninger, tapte muligheter for god klinisk praksis, og gjentakelse av studier.
 
Alle studier, tidligere og nåværende bør registreres, og de fullstendige metodene og resultatene bør rapporteres.
 
Vi ber regjeringer, myndigheter og forskningsinstitusjoner om å sette i verk tiltak for å oppnå dette.

About the Author

LMS

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.